Harini berkesempatan nak join event product launching di Toyako Salon, Paradigm Mall, Johor Bahru. Tarikh 28 November 2017 jugak hari first day Paradigm Mall mula beroperasi. I sangat la jarang join mana-mana opening mall mahupun outlet baru ni sebab I malas berhimpit bersesak dengan ramai orang. Tapi demi Redken nak launch produk baru dia I gagahkan jugak redah jem hahha.


Bagi yang masih tak kenal dengan Redken ni apa, Redken adalah jenama produk penjagaan rambut termasuk la syampu, conditioner, serum, mask rambut dan banyak lagi. Masa masuk Toyako Salon tu memang rambang mata I tengok banyak jenis syampu sebab semua orang ada macam macam masalah rambut jadi setiap syampu dan series syampu ada keunikan tersendiri. Kalau nak tahu macam mana perkembangan produk Redken ni boleh baca SINI okay.


Redken X Toyako Salon


Jadi event harini nak memperkenalkan produk Redken yang terbaru iaitu Clean Maniac Micellar yang terdiri daripada Clean Touch Shampoo dan Clean Touch Conditioner. Kenapa micellar? Pernah tak korang guna micellar water sebagai makeup remover? Sekarang memang famous kan penggunaan micellar water sebagai makeup remover sebab kuasa dia dalam pembersihan makeup pada kulit dan buat kulit rasa lebih segar tapi tak kasar pada kulit. Dapat bayangkan tak micellar water tu dijadikan sebagai syampu dan conditioner pulak? Confirm sama kesan dia, rasa bersih ! 



Micellar syampu membersihkan segala kotoran, pencemaran, minyak berlebihan dan benda benda lain yang terlekat pada rambut dan kulit kepala. Syampu ni jugak sesuai untuk rambut yang berwarna, kalau rambut yang tak warna lagi la sesuai. Yang paling I suka, syampu ni tak ada sulfates dan silicones jadi memang tak akan ada rasa rambut kering lepas syampu dan memang akan rasa segar je.


Selepas syampu kena la pakai conditioner pulak kan. Untuk conditioner pun sama, silicone free. Tidak mengandungi silicone jadi selamat untuk rambut. Conditioner ni mengandungi chelator, antioksidan dan uv filter. Sama jugak kesan dia, sangat melembapkan, rambut lebih lembut dan sihat. Yang penting syampu dan perapi rambut ni dua dua wangi. Bau dia bukan wangi yang over macam perfume tu tapi bau wangi yang segar. Confirm rasa segar je kepala lepas ni. Lagi lagi yang pakai tudung seharian mesti la nak cari produk penjagaan rambut yang sesuai.



Produk Redken ada di Toyako Salon, Paradigm Mall. Kalau nak cuba produk Redken ni boleh la pergi salon lepastu cuba treatment dekat sini. Kalau rasa okay boleh la terus beli. Event tadi pun blogger dapat merasa sendiri hair treatment dekat Toyako Salon ni. Semua pekerja dia peramah dan sangat lembut bila handle kepala customer hahhaha. I tak suka pergi salon yang ganas-ganas je buat kerja. Sakit kepala tau. Pekerja dia pun akan terangkan apa masalah rambut kita, syorkan produk apa yang sesuai dan yang paling best jenis style rambut macam mana yang sesuai dengan kita. I tak sabar nak buat treatment kat sini lagi.


Salon Toyako ni terletak di level dua. Kalau masuk dari pintu utama Paradigm Mall tu naik escalator belah kiri sampai level dua. Salon dia kat sebelah escalator je tak payah susah nak cari. I suka salon ni sebab selesa. Kalau tengok pemilihan kerusi untuk customer, lepastu susun atur perabot semua, selesa je nak bergerak, tak sempit. Salon ni pun ada bilik vvip tapi dalam proses lagi bilik dia tak boleh tangkap gambar.





Untuk maklumat lanjut boleh terus pergi Toyako Salon di 2F-76, Level 2, Paradigm Mall, Johor Bahru atau call je 016-771 2933. I memang nak call sebab nak set next appoinment. Tapi sekarang nak cuba dulu syampu dengan perapi clean maniac micellar series ni. Kalau nak tau first impression I tunggu next entry okay.







Redken X Toyako Product Launch





Yeay dah lama rasanyatak join any giveaway. Nak buat giveaway lagi la tengah busy sekarang jadi ada masa nak join giveaway je. Kali ni giveaway dari Nadia Izzati. Kalau korang nak join boleh tekan je banner atas ni okay. Syarat sangat senang dan hadiah menarik sangat ! Sampai tak sabar nak join cepat- cepat. Harap ada rezeki la menang hadiah Amin.


Syarat follow blog memang dari awal dah follow blog sis ni sebab suka baca entry dia. Follow instagram dan bloglovin pun settle. Jum semuaorang meriahkan giveaway ni.

Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia

Bila dah start makeup, mesti la nak makeup nampak elok, smooth, cantik, tak cakey, tak bercapuk, blablabla kan. I pun sama ! Lagi-lagi I bukan jenis teror bab makeup ni, lagi la gigih mencari  produk yang boleh buat muka I nampak cantik bila makeup. Pilihan makeup I jenis natural biasa biasa je sebab bukan nak pergi event ke, show ke apa pun. Kadang duduk dalam bilik main makeup sendiri pun dah puas hati asalkan nampak cantik.





Korang pun mesti pernah alami masalah makeup bercapuk, makeup tak tahan lama kan? I pun sama. Kalau tak pakai makeup pun I nak kulit I nampak glowing dan sihat.


I perkenalkan Beauty In The Drops by 9Herbs. Beauty in the drop ni ialah UV face primer = luminous day serum. Boleh bayangkan tak face primer dengan serum dicampur sekali. Kesan dia mesti daboom ! I bila fikir pasal serum je dalam any makeup produk mesti rasa excited sebab serum ni banyak membantu kulit kelihatan cantik. Maafkan gambar kotak yang remuk tu. Salahkan posmen sebab remukkan parcel I tsktsk.


Product : Beauty in The Drops
as Face Primer, Makeup base
Harga : MYR159 (ps : sekarang ada sales tau!)
Isipadu : 30ml
Tahan 2-3 bulan



Kelebihan Beauty in The Drops
- Menjimatkan masa
- Mencantikkan dan merawat
- Mengandungi 100% Bahan semulajadi
- Bersih rawat kulit dari dalam
- Kulit lebih cerah dan glowing tanpa makeup
- Tiada bahan kimia berbahaya
- Tiada kesan sampingan
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Kaya dengan antioksida





Beauty in The Drops ni memang banyak kelebihan dia. Formula innovatif yang berfungsi sebagai primer sebelum makeup dan membantu melindungi kulit dari radikal bebas. Fungsi dia memang multipurpose. Boleh pakai macam tu je ataupun pakai dengan makeup.


Bahan : Cyclopentasiloxane (and) Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone, Ethylhexyl methoxycinnamate, Argania Spinsosa (Argan) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Phenoxyethanol, Tocopheryl acetate, Silver, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Chlorphenesin, Hexanediol, Fragrance


Produk ni mengandungi 100% bahan semulajadi so tak perlu risau kalau kulit sensitif terhadap bahan chemical. Macam kulit I pun sangat la sensitif dengan makeup. Ada beberapa bahan yang I pakai akan menyebabkan kulit I bengkak dan merah. Jadi I sangat berhati- hati bila pilih produk. Bila dah tau produk ni semula jadi memang tak risau dah nak letak kat muka. I tak buat patch test pun sebab percaya dengan produk ni. Kesan dia fuhhh nasib baik tak ada skin reaksi yang buruk. 




Tekstur dia tidak berminyak sangat, tidak berat pada kulit dan senang nak apply. Porduk ni pun cepat serap walaupun bahan utama dia ialah minyak. 


Argan oil dan jojoba oil dalam ni kaya dengan antioksida dan membantu mengawal lebihan minyak pada kulit tanpa mengeringkan. Walapun terdiri dari minyak, produk ni tak berminyak pun ! maksud I tak berminyak tu bila pakai tak ada rasa berat kesan minyak, sangat ringan pada kulit dan selesa. Dalam ni jugak ada vitamin E yang tak asing lagi kebaikan dia pada kulit. Vitamin E ni sangat melembapkan kulit, bersifat anti aging dan boleh pudarkan parut tau. Lepastu ada aromaterapi lagi. Bila I pertama kali bukak kotak dia, bau lembut keluar. Sangat menenangkan. Tu baru bukak kotak, bukak botol terus tidur lena.




Cara penggunaan pula seperti yang disyorkan, goncang sebelum guna. Picit hujung getah penitis kemudian lepaskannya. Longgarkan penitis dari bekas kaca, perlahan-lahan picit hujung getah untuk titiskan kandungan ke sekitar muka. Titiskan ke dagu, pipi, hidung dan dahi. Ratakan. Mulakan solekan seperti biasa. Untuk hasil yang lebih baik, titiskan sekali lagi sebagai sentuhan akhir.





Kalau I suka pakai as face primer sebelum pakai makeup. Kulit jadi sangat lembut dan senang nak ratakan makeup kat kulit. Kalau malas nak makeup I pakai produk ni je then boleh terus keluar. Macam mana I boleh yakin keluar dengan bare face je? Produk ni ada kesan glowing dan mencantikkan kulit I jadi tak risau sangat walaupun kulit tak glowing dan ada parut sebenarnya. Gambar atas ni pun I pakai Beauty in The Drops sebelum pakai bb cushion. Tertutup sikit muka penat setiap hari kerja balik lambat sampai pukul 9 tuu. Tapi dark circle memang sabar jela tengok. Serius I happy tengok kulit nampak behave bila guna oil drop ni.


Disebabkan produk ni mengandungi minyak argan dan minyak jojoba, dia berkesan menjadikan wajah jelita secara semulajadi, merawat bintik & tompok hitam di wajah, mengurangkan garis halus & kedutan. Menutup liang pori bekas jerawat, mencerahkan wajah, menegangkan kulit dan melembutkan. selain itu merawat tona tidak sekata, meremajakan dan menganjalkan kulit serta merawat kulit kusam. Memang banyak sangat kesan dia pada kulit.


Pembelian produk ni boleh dibuat di laman web  www.9herbs.com Kalau beli sekarang kan ada diskaun promo I check website dia tadi jadi jangan lepaskan peluang. Tapi kalau dah tak ada promo pun boleh masukkan code IMC-BitD#1 untuk dapatkan harga promosi anda. Cepat cepat tau claim promo code ni nanti dah habis haa sedih.




Kalau ada sebarang pertanyaan boleh la contact 012- 454 0187 (Kak Raaina) boleh je tanya apa-apa yang tak pasti okay. Kalau ada sebarang soalan pun boleh je tinggalkan di komen box I. Bawah ni I tunjuk sikit dua gambar feedback dari customer Beauty in The Drops okay. Selain tu ada jugak review dari MUA famous yang memang puas hati dengan produk ni sama macam I. Semua suka.






MUA Miz Nyna



MUA Syazreeyana Shukri


Beauty In The Drops By 9Herbs Review

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.