Assalamualaikum and hai




Dah lama sebenarnya teringin nak makan goreng pisang cheese. Dah lama sangat tak makan lagi-lagi memang peminat cheese lepastu combine goreng pisang panas dengan cheese teringat betul hahaha. Tapi kalau teringin pun belum tentu boleh terus dapat. Lagi lagi duduk jb ni I tak tau lagi kat mana yang boleh cari goreng pisang cheese yang sedap. Asyik tengok orang lain je post gambar goreng pisang cheese ni tsktsk.


Eh kejap goreng pisang ke pisang goreng?!!! Pisang goreng kan hahahah. Last makan pisang goreng cheese ni kat Perak. Kawasan perumahan I memang ada jual dan sedap tak kedekut cheese. Kedai tu pun kadang bukak kadang tak bukak ikut mood dia jee -.-


Lepas dah google sepuluh kali kedai/warung/tempat yang jual pisang goreng cheese dan bukak lepas waktu kerja, terus ajak Aiman pegi. Kebanyakkannya bukak sampai pukul 6 jee. I dah la balik kerja lambat nak hadap jem lagi memang makan angin jela. Petang lepas balik kerja terus waze KOPI KEJU ni. Terletak di rumah kedai yang ada di kawasan perumahan. Kawasan perumahan tu memang meriah gila banyak sangat kedai makan best-best. Kebanyakkan nya semua kedai makan je memang kenyang orang yang duduk kawasan tu hahaha.




Alamat : No 34 Jalan Nibong 17, Taman Daya 81100 Johor bahru.


Ramai jugak yang I baca recommend kedai ni kalau nak makan pisang goreng cheese. Menu dia pun banyak pilihan pisang goreng cheese dengan macam-macam topping. Tema kedai pulak ala-ala hipster dengan perabot kayu macam dalam gambar. Cantik. Kedai tak luas sangat meja pun dalam 2 ke 3 je haha kecik je. Selain pisang goreng ada jugak pelbagai jenis kopi, air cup besar tu.


Mocha.

Pisang goreng cheese dengan caramel.


Atas ni je yang I baru cuba. Pisang goreng dia boleh tahan banyak dan harga berbaloi. I tak ingat berapa harga tapi sedapppppp so tak rugi pun nak cuba. Masa I datang pun sambil makan tu ramai jugak pelanggan yang singgah beli pisang goreng diaorang. Pisang goreng rangup dan topping tak kedekut. Kalau nak cari pisang goreng cheese area johor bahru boleh la singgah kopi keju ni. Alamat ada kat atas. 


Kopi Keju Cafe

Assalamualaikum and hai.



Sebelum ni heboh di media social mengenai event durian yang manghampakan peminat durian. Event tu I tak sure penganjur yang sama dengan event durian di JB atau tak. Tapi I memang dah plan dengan Aiman nak pergi event durian yang diadakan di Angsana Mall JB. Memang excited la nak makan durian kat situ sebab dengar cerita murah la konon nya dan durian banyak. Tengok poster, banner, banting promote event tu pun kemain lagi. Bila dah sampai tarikh dia tuptup menghampakan.


Aiman la baca kat facebook yang event tu tak best, durian sikit, booth durian pun dua, tiga khemah je dan mahal nak mampus harga duriannya. Kiteorang memang tak pergi la dah baca bad reviews macam tu. Kawan Aiman pun banyak bagitau tak best semua dan jangan pergi. Jadi memang tak pergi. Tengok dari jauh sambil krikkrik je hihi.


Tapi sebab dah mengidam durian, mesti la cari jugak port durian lain tak lain tak bukan di Pandan. Boleh baca entry di SINI kali pertama I makan durian kat Pandan ni. Bila makan berdua je dengan I confirm la puas sebab I tak makan durian banyak. I makan satu ulas/ketul tu pun dah cukup. Jadi pilih la durian musang king sebab tak pernah lagi makan durian mahal ni. RM75++ sebijik. Aiman makan paling banyak lepastu balik rumah dah rasa semacam hahahaa.


Durian musang king dia sedap dan memang isi banyak. Isi dia pun tebal gila. Macam biasa la bukan perfect sangat pun ada jugak dua tiga ulas yang isi dia macam kering sikit. Tapi sedap.


Kalau makan kat sini memang banyak pilihan gerai durian, dalam 4,5 khemah jual durian jadi senang la nak pilih mana lagi murah, mana nampak sedap, mana lagi bersih ikut la nak pilih makan. Pilihan durian pun banyak tapi buah buahan lain pun ada jugak. Masa kiteorang pergi ni pun banyak gila buah mata kucing geram je tengok tapi Aiman lupa nak belikan tsktsk Postponed dulu buah mata kucing. Tempat nak makan durian pun selesa ada meja, kerusi, air dan tempat cuci tangan. Yang tak selesanya sebab sebelah tu laluan kereta motor lalu nanti orang tengok-tengok lols.


Yang mana patah hati nak pergi event durian tapi durian pun tak ada boleh la singgah Pandan Uptown/Pasar Pandan ni. Banyak durian. Area johor ni pun banyak jugak Aiman cerita port durian tapi tak berkesempatan lagi nak pergi sebab jauh. Ulang sini jela kalau mengidam durian.
















Kisah Kendurian Yang Menyedihkan

Assalamualaikum and hai.



Masa untuk restock skincare adalah masa paling fav I sebab I dapat pergi shopping mall dan cuci mata haha. I paling susah nak buat keputusan nak pilih brand apa lepas dah habis skincare yang tengah guna sekarang. I memang kalau boleh nak cuba semua produk, nak tau kesan dia pada kulit I jadi I boleh buat review untuk blog kesayangan. I harap review produk I membantu korang yang singgah blog I la. Kalau tak membantu pun tinggalkan komen kt bawah jadi I boleh bantu okay.


Ikutkan I nak cuba dulu semua produk yang ada kat drugstore then baru cuba yang kat luar drugstore aka high end aka harga-iols-tak-mampu. Tapi macam mana entah haritu I plan nak cari toner sebab toner dah habis. Saja la masuk Laneige, dan Kiehl's. Aiman pulak cakap boleh pilih nanti dia belanja hahahahhaha Dah Aiman cakap macam tu memang lama la I kat dedua outlet ni. Sepatutnya nak beli toner sahaja, habis satu kedai punya produk I belek. BB cushion Laneige yang baru serius tergoda betul nak beli dan hampir hampir nak beli nasib baik nafsu I tak bergelora lagi kahkah.


Hampir hampir jugak tak jadi beli apa-apa sebab I nak cuba drugstore dulu tapi dah Aiman nak belanja jugak-jugak tak kan nak tolak ! Last last I masuk Khiel's sebab sebelum ni I memang tak pernah cuba apa-apa produk Khiel's. Produk Laneige pulak I dah pernah cuba. Boleh baca produk Laneige kat entry SINI, SINI dan SINI. Walaupun tak banyak tapi boleh la dari tak ada kannn..




I banyak jugak baca review mengenai produk Khiel's ni tapi tak plan lagi nak cuba apa-apa produk dia. I cuma baca review je. Kebanyakan review semua positif sebab jenama Khiel's ni memang dah lama ada kat pasaran dan memang dah stable. Jadi tak perlu nak risau sangat kalau produk dia ada kesan buruk ke apa. Cuma mungkin kesan dia sesuatu produk tu tak sesuai dengan kulit muka sendiri je. Tapi kalau tak cuba mana nak tau.


Bila dah masuk situ I belek je produk dia sambil tunggu pekerja yang free untuk I tanya produk. Ada lelaki sorang tu siap beli satu set produk Khiel's ni I macam jealousnyaaaaa nak beli satu set jugak tapi bila pekerja dia tolong kirakan untuk I berapa satu set dalam RM1000++. Seribu lebih ye itu pun set basic skincare jee matilanak kalau beli satu set, lepastu makan skincare je tak payah makan nasi dah.


Nanti pekerja kat situ akan guna kertas apa entah satu letak kat dahi dan satu lagi kat pipi untuk test kulit korang jenis apa. Kulit I bahagian pipi normal dan bahagian t-zone oily sikit. Itu pun I pergi lepas balik kerja dalam pukul 8 malam macam tu. Bayangkan dari pagi pergi kerja I pakai bb cushion je sampai ke petang tak ada touch up apa usik apa memang oily la nasib tak teruk sangat. Kalau teruk segan je dengan orang tu tak reti jaga kulit ke apa. hahaha 


Lepas dah tau jenis kulit dan apa masalahnya boleh la dia recommend produk yang sesuai untuk jenis kulit. Dia akan suggest produk dari cleanser, toner, eye cream, serum, moisturizer semua complete. Lepastu test satu-satu kat kulit lengan bahagian bawah yang putih tu. Dia cakap bahagian tu yang dekat sikit aka serupa sikit dengan kulit muka. Jadi nanti kalau nak test apa-apa produk boleh la patch test dulu kat lengan. I memang kalau boleh nak test dulu sebelum beli sebab ada skincare yang boleh bengkakkan muka I. Scary tau pakai skincare bangun pagi esok muka bengkak hahaha. Jadi penting test dulu sebelum beli.


Dah test kalau I rasa macam gatal atau merah I tak kan beli. Ada foundation yang I cuba kat watsons lepas dah calit kat tangan then sapu la. Tunggu kejap pergi tengok barang lain dulu sebab nak tunggu kesan dia pada kulit I last-last memang gatal pada kulit. Nasib tak beli. Itu makeup. Untuk produk Khiel's pulak lepas dah test then sembang pasal produk tanya itu ini tak ada pulak I rasa tangan I gatal ke apa which is goooood. Lepas sapu produk pun tangan lembut gila hahaha. 


I pilih untuk cuba toner sebab toner memang dah habis. Toner RM160 . Eye cream pulak I memang dah lama jugak stop eye cream. Eye cream dia RM135. Sebab dah beli mahal dapat la buat membership free. Kalau nak membership free RM300 ke atas tak silap kena beli produk. I dah lupa. Membership boleh kumpul points untuk tebus produk. Dia bagi jugak free sample untuk I dengan Aiman complete step skincare. I dah test kat Aiman memang dia suka, I je tak test lagi sample tu.



My First Kiehl's Products

Assalamualaikum and hai.




I dah lama teringin nak pergi salon dan memanjakan rambut sendiri. Rambut I memang tak tau la nak cakap macam mana gugur dia sabar je tengok rambut atas lantai. Tiap hari kena sapu tsktsk. Memang normal rambut gugur dalam 100 helai sehari tapi I rasa rambut I gugur sejuta helai sehari rasa nya hahaha. Nasib rambut jenis tebal tak risau sangat tetiba nampak kulit kepada botak. Rambut I bukan sahaja gugur tapi dengan pakej kering sekali. Memang sedih betul tengok rambut sendiri.


Sebelum ni memang I teringin jugak nak pergi salon Capello By Nina nak buat treatment kat sana. I memang follow Nina kat instagram sebab dia cantik hahaha kalau yang cantik I follow je. Salon Nina ni memang special untuk perempuan sahaja dan muslimah friendly. Tak payah risau nak bukak tudung ke nak berjalan ke sana ke sini tanpa tudung sebab lelaki memang tak dibenarkan masuk. Suami, boyfriend, kawan lelaki kalau nak hantar sampai pintu depan tu je lepastu tunggu la situ sampai kering.


Tapi kalau nak tunggu dekat kawasan tu banyak je restoran, cafe, butik nak cuci mata semua ada. Banyak tempat boleh jalan-jalan kat situ. Dan dekat dengan Angsana Mall Johor Bahru.


I nasib baik salon 10 minit je dari rumah jadi lepas Aiman hantarkan dia boleh balik rumah dan buat kerja lain. Tak payah nak menunggu bosan kat situ. I nasihatkan kalau nak datang salon ni buat appointment awal-awal. First time call untuk appointment pada hari yang sama I memang tak dapat buat treatment sebab dah penuh. Nasib baik call dulu sebelum datang kalau tak buat penat je. Second time call, I call awal 2,3 hari untuk set appointment jadi senang laa dah tau pukul berapa semua nak pilih masa sendiri yang free pun senang.


Untuk parking kat salon pulak, salon ni dekat rumah kedai jadi memang banyak la park bawah tu. Kalau ibu-ibu yang bawak anak-anak pun tak payah risau sebab dalam tu ada taman dan banyak mainan jadi kanak-kanak boleh main kat situ tanpa risau. Dari tempat duduk I buat treatment tu pun boleh nampak tempat main kanak-kanak jadi ibu-ibu boleh la sambil buat treatment sambil pantau anak-anak. Surau pun turut disediakan jadi tak payah risau nak buat treatment masa dah masuk waktu solat. Kalau treatment tak start lagi boleh terus solat dulu.


Dalam salon tu I tak sempat tangkap gambar sebab excited nak buat treatment hehe tapi memang susunan dia cantik, cermin, perabut semua cantik. Dan banyak bahagian-bahagian khas ikut jenis perkhidmatan yang kita nak kat situ. Boleh tengok gambar I yang atas tadi kalau nak tau perkhidmatan yang disediakan dan termasuk harga sekali. Nanti senang nak datang dah siap kira bajet hahaha.


Treatment yang I pilih ialah Selective Stimulate Hair Fall Treatment RM210. Lepas dah duduk kat meja nanti dia tengok kulit kepala. Kulit kepala I jenis sensitif dan I baru tau hahha. Patut la susah betul nak jumpa syampu yang sesuai dengan kepala ni haih. Dia tunjuk jugak bahagian kulit kepala I yang banyak rambut gugur. Lepas dah tunjuk semua, dan tau sebab dia boleh la mulakan treatment. Treatment dia termasuk syampu, mask dan tonic rambut. Masa treatment tu nanti dia terangkan laa apa fungsi produk yang digunakan. 


Orang yang buatkan treatment kat I sangat friendly. Kalau nak tanya apa apa boleh je tanya nanti dia jawab la. Pekerja kat salon ni memang semua friendly la. Lepas dah habis treatment memang rambut lembut gila dan wangi. Lepas dua tiga hari boleh la nampak rambut I kurang sikit gugur tapi treatment macam ni memang kena buat selalu la nak kurangkan rambut gugur dan sihatkan semula kulit kepala. Syampu girl tu pun nasihatkan datang sebulan sekali untuk buat rawatan dan bersihkan kulit kepala supaya senang pakai apa-apa produk rambut kesan dia cepat serap.


Untuk produk dia yang I dah tau harga, syampu rambut gugur RM80 dan tonic rambut untuk membantu rambut tumbuh RM35 sebotol kecik, sekotak pulak dalam RM200++. I beli tonic dia je sebab nak cuba kat rumah. Capello By Nina ni memang sediakan banyak perhidmatan untuk perempuan lagi-lagi yang mencari tempat untuk semua perempuan je yang ada dalam tu. Tak payah nak risau apa dah. I pun tak sabar nak cuba treatment lain. Kalau yang berminat nak datang Capello By Nina ni ada 3,4 cawangan jugak boleh singgah Instagram diaorang @capellobynina 


Kad untuk member pun ada, RM25 je tak silap I. Renew setiap dua tahun dan memang ada diskaun dan benefit la untuk member. Bulan birthday je dapat 30% diskaun. Lepastu kad member boleh guna kat semua cawangan dan boleh share dengan family dan kawan. Jimat. Siapa nak pinjam kad member I boleh roger okay.


Alamat : Capello By Nina, No 2-01 Jalan Padi Emas 1/2, Bandar Baru Uda, Johor Bahru.
 ( Berdekatan Angsana Mall Johor Bahru, Jakel )
No Tel : 07-2074400


My First Treatment @ Capello By Nina

Assalamualaikum and hai,




Apa khabar semuanya? Sihat? I tengah mengorbankan waktu berehat dan tidur untuk menaip entry ini. Rindu sangat dengan masa terluang untuk dihabiskan taip blog je bila free dulu-dulu. Sekarang dah busy baru laa cari waktu sesuai nak mencelah aktiviti update blog. I baru lepas pakai mask Lush of Magnaminty ni jadi sesuai la nak update entry. Review lebih fresh gitu hahaha. Mask ni tinggal dalam suku bekas ni je dah nak habis dan sedih sebab mask dia sumpah best.


Entry lepas I ada buat mini review kat SINI. Kalau nak baca tekan situ okay.


Mula-mula dapat barang I macam 'cemana nak guna semua bahasa jepun!' hahaha apa pun tak faham nasib baik nama produk tak dalam Jepun jugak. Baca kat website Lush baru tau macam mana nak guna semua kan. I pun ada tengok kat youtube cara pakai mask ni dengan tips sekali yang diaorang bagi. Kenapa nak pakai mask pun tengok youtube hahaha sebab first time pakai I tak campur air langsung. Mask tu macam kering dan tak nak melekat kat kulit I. Bila dah tengok youtube baru tau. Rasa macam asdfghjkl excited sangat nak pakai sampai itu pun tak tau zzzz.....


Kalau nak tau Lush of Magnaminty ni memang famous dan antara produk Lush yang paling hot. Ikutkan dia tulis mask untuk muka dan badan tapi I guna untuk muka sahaja. Tak pernah lagi guna untuk badan. Tangan je pernah. Lepas pakai mask, ambil sikit then scrub kat tangan pulak. Pada I, I guna mask ni 2 in 1. Mask and scrub. 


Mask ni ada biji biji halus yang boleh jadikan sebagai scrub jugak. Bahan dalam dia ada Kaolin Clay jadi kena hati-hati sikit jangan kering macam tegang muka baru nak basuh. Agak-agak macam dah nak kering terus boleh basuh dah. Clay mask boleh buat kulit kering kalau lama sangat biar. Peppermint Oil yang membantu bersihkan pori jadi kulit rasa lebih bersih. Yang membantu untuk scrub ataupun exfoliate pulak adalah Abuki Beans. Abuki beans ni sejenis kekacang nanti boleh google tengok rupa dia. 


Biji scrub dari Abuki Beans tu tak sakitkan kulit langsung means tak ada laa tinggalkan rasa pedih pada kulit. Rasa lembut je lepas scrub kat muka sebab scrub kan membantu buang kulit kasar, kulit kering, kulit mati. Bahan mask ni jugak ada vanila yang membantu mengurangkan kemerahan pada kulit. Kulit I memang ada redness pada bahagian hidung dan pipi. Dan ada jugak honey yang berfungsi untuk melembapkan kulit. Kalau tengok bahan dia semua yang best dan fungsi sesuatu bahan tu pun best jugak.




Gambar atas ni rupa macam mana mask tersebut. Gambar kiri I tak letak air pun. Dia susah nak lekat kat kulit dan susah nak ratakan kalau tak campur sekali air. Gambar kanan pulak I dah letak sikit air. Cara nak pakai pulak yang disarankan oleh website Lush, pakai mask pada kulit, tunggu sehingga 15 minit then basuh dengan air suam sambil basuh sambil urut. Bau mask ni macam mint dan pakai pun rasa selesa je sebab mint tu. Rasa sejuk lepas pakai mask duduk depan kipas. 


Cara I pakai pulak, I campur sikit air bagi senang nak pakai dan ratakan. Tunggu sampai mask separuh kering yang bertukar warna macam kelabu hijau sikit tanda dah kering. I tak tunggu sampai semua bahagian kering sebab risau nanti kulit kering. Lepastu masa nak cuci letak sikit air kat muka nak basahkan semula mask kemudian urut perlahan untuk scrub kulit pulak. Dah settle boleh cuci macam biasa. I pakai seminggu dua tiga kali ikut mood haha. Nak ambil produk ni dari bekas dia I guna sudu kecik sebab tak nak guna tangan je. Tangan bukan nya bersih sangat pun. jadi I nasihatkan cari sudu kecik kalau nak ambil mask ni. Sudu coeslow kfc, sudu ice cream br.


Kesan dia pada kulit I, kulit memang rasa lembut dan bersih sebab scrub yang tonyoh tadi tuuu. Clay mask jugak bersihkan pori pori memang lepas cuci rasa segar la kulit. Lepastu pakai toner memang boleh la nak perasan kulit flawless kejap. I perasan jugak lepas pakai mask ni redness I kurang. Tak ada la terus hilang, kurang je. I memang cari produk nak hilangkan redness ni sebab tak suka betul nampak merah merah macam ruam pun ada zzz...


Overall mask ni memang best. Banyak manfaat dan tak ada apa yang I tak suka. Bau dia pun best. Kesan lepas pakai lagi la best. Kat bawah ni I link kan tempat yang korang boleh cari mask ni. Kat igshop pun banyak jugak kena pandai cari je.



IgShop 
Lushxkualalumpur
lushxmalaysia
thelushious
lushbyziesha



Lush Mask Of Magnaminty Review

Assalamualaikum and hai




Dah lama jugak rasanya tak menaip entry baru dalam blog kesayangan semenjak sibuk bekerja ni. Balik kerja dah penat nak menghadap laptop dan banyak benda lain lagi nak buat sampai blog pun dah terabai. Gambar dah banyak simpan nak update entry baru, produk review baru tapi nan hadoooo busy plus penat je memanjang. Hujung minggu ni gagahkan jugak kumpul taip entry bebanyak hehe.


Jadi harini nak update satu produk review yang memang dah lama tunggu turn nak update. First essence yang masuk dalam skincare routine I. I beli Missha First Treatment Essence ni masa last sem tak silap tahun lepas, masa tengah belajar lagi huhu. Sekarang baru habis. I memang suka buat review produk bila produk dah nak habis ataupun memang dah habis. Baru la review lebih telus gituuu. Ni baru pakai sekali dua cemana nak up review kesan pun nampak tak nampak je.


I beli produk ni kat Hermo. Kalau tak tau Hermo tu apa boleh baca entry I dekat SINI dan boleh dapat Free Voucher RM15 jugak tau. 


Produk : Missha The First Treatment Essence Intensive
Content : 150ml
Effect : moisturizing, radiance
Made in : Korea
Harga Hermo.my : RM148 (lepas less, retail RM198)
Harga Althea.kr : RM135




Macam yang I cakap tadi Missha FTE adalah essence pertama I yang I pakai sejak tau kebaikan essence dalam skincare routine. Harga boleh tahan mahal tapi nasib baik la bertahan lama kot tahun ni pun dah nak habis. Dalam 9 bulan jugak la bertahan. Packaging botol dalam botol jenis gelas. Tak pernah lagi jatuh so I tak tau tahap ketahanan gelas tersebut hahaha nanti dah habis boleh la I campak-campak nak tengok tahan ke tak. Tapi gelas botol dia memang tebal. Packaging kotak pun cantik warna silver sama dengan penutup botol. I first time dapat barang ni memang excited gila. Baca banyak review semua cakap best dan kalau nak tau Missha FTE ni dupe kepada SK II Facial Treatment essence. Tapi I tak tau betul ke tak sebab tak pernah cuba lagi SK II matilanak nak membeli produk mahal macam tu.


Okay apa sebenarnya fungsi essence ni? Bagi I dia macam bagi lagi satu layer pada kulit untuk lebih hydration, bagi extra kelembapan. I memang suka bab-bab bagi kulit lagi lembut, lembap ni. Kalau kulit lembap, kulit akan nampak lebih sihat, nampak glow dan anjal. Kalau kulit kering memang nampak kulit sakit la. Sejak I kerja dalam aircond ni memang petang je kulit dah nampak kesan kering dia sebab malas nak pakai moisturizer semula lepas solat hahaha. Lepastu stress tengok kulit sendiri -.-


Missha FTE claim to recover rhythm and to make radiant and healthy skin by raising skin moisture and radiance level. Bahan utama dalam essence ni mengandungi 80% fermented yeast extract yang mampu bagi banyak kesan kebaikan kepada kulit. Sebab bahan utama ni la Missha FTE claim boleh soothing smoothing, balancing sebum level, moisturizing, improving skin tone, firming, wrinkle repair and boosting for skin. Banyak gila kan apa essence ni boleh buat. Memang kalau baca review produk ni daboom sangat sebab tu excited nak cuba.


Missha FTE jugak ada complete clinical testing dan against animal testing. 




Missha FTE ni jenis cecair yang tak pekat. Memang cair so masa tuang kena hati-hati nanti terlebih tuang la pulak. Guna cukup untuk kulit je. Bau dia bau macam apa ye nak cakap...... tapai (?) hahahhah I rasa macam bau tapai tapi tak kuat sangat pun. Bau dia tak menggangu hidung tapi mungkin busuk pada sesetengah orang. Pada I okay je nanti hilang jugak bau tu tak stay lama pun. Sebab dia jenis cecair tak payah risau melekit ke apa sebab memang tak melekit dan cepat serap pada kulit. Kesan pun cepat jugak. 


Kesan dia pada kulit I pulak, kulit nampak lebih sihat sebab fungsi dia yang beri kelembapan pada kulit. Kulit cerah tu pulak I tak pasti sebab kulit I tak ada berbelak ke apa nak test rasa macam biasa je cuma lepas pakai essence ni boleh la fefeling kulit gebu. Essence ni jugak bantu kulit I kurangkan kemerahan pada kulit yang I tak tau sebab apa. Essence ni jugak bagi glow yang nampak sihat kalau pakai sebelum pakai makeup ke bb cushion ke memang nampak cantik sebab kulit dah cukup minuman dan makanan hahaha. Untuk liang roma pulak I rasa membantu jugak. Susah nak tengok kesan sebab liang roma I tak besar sangat. Tapi lepas cuci muka dan pakai essence ni kulit rasa lebih lembap, glow yang sihat dan cerah (?).


Cara nak pakai pulak yang tertulis kat kotak, lepas cuci muka, pakai essence ni, eye cream, lotion and cream. Letakkan cecair yang secukupnya pada cotton puff dan sapu pada kulit. Cara I pakai pulak dulu I pakai guna cotton puff jugak, sekarang guna tangan jeeeee sebab nak lagi rasa pada kulit hahaha. Lepas cuci muka I pakai toner, essence Missha FTE ni, eye cream, serum, moisturizer, done.


Tak silap I yang I punya ni Missha FTE yang dah upgrade, jenis yang baru, bukan yang lama. Yang lama tak sure masih ada dalam pasaran ke tak. Kalau korang pernah try essence ni atau ada komen boleh tinggalkan kat komen box tau I suka baca semua komen lagi-lagi pasal beauty produk. Lepas habis essence ni mungkin I tak beli dah sebab nak cuba essence lain pulak. Umur 25 tahun nanti mungkin I kembali semula kepada Missha FTE hehehe.




MISSHA FTE Review

Assalamualaikum and hai.


Tropical Sambal Prawn and Beef Pepperoni

Siapa je yang tak suka makan pizzaaaaa. Balik kerja hari tu Aiman tetiba craving nak makan Domino's jadi dapat la dinner Domino's dan balik rumah terus boleh rehat tak payah masak yeayy. Hari yang paling bahagia bila Aiman hantar dan ambil balik kerja lepastu makan kat luar. Balik dah boleh berehat. kalau drive sendiri memang penat gila hadap jem lepastu balik kena masak. Tapi I tak mengeluh okay ! Kena practice memasak supaya cepat pandai masak sedap tsktsk.


Jadi Domino's Pizza sekarang ni ada promotion 2 Pizza Deals With Extra Mozzarella Cheese. Sebelum ni pin kalau order pizza confirm tambah cheese tapi promotion ni tak payah nak tambah cheese dah, dah siap extra cheese. Dua pizza regular dengan harga hanya RM33. Tapi tak silap I tak termasuk lagi caj-caj biasa tu, total dalam RM40++. I makan dua pizza ni dengan Aiman memang kenyang sangat. Siap tapau bawak balik pagi esok panaskan untuk breakfast haha. Dah la ada extra cheese lepastu Aiman tambah lagi extra cheese, berganda-ganda cheese dalam ni. Lemak pun berganda jugak la :')


Kalau korang teringin nak makan pizza tu boleh la cuba promosi yang ni sekarang. Peminat cheese lagi la kena cuba. Untuk maklumat lebih lanjut boleh singgah link SINI.


Selain tu I sempat jugak cuba menu Chocolate Lava Cake. Ada dua perisa tak silap I, chocolate dengan peanut tapi Aiman nak coklat. Memang boleh tahan sedap. Cake dia lembut dan coklat lava dia pun cair nampak menyelerakan. Gambar tak ada sebab tak sempat nak snap dah kena ngap hahaha. Tapi sempat pulak update instastory. Kalau follow instagram I memang I selalu update gambar makanan semua kat situ je sebelum peram lama, setahun kemudian baru masuk blog =.=


Beef Pepperoni. Dah tak nampak beef nya sebab extra cheese + extra cheese = GEMOK

Domino's Pizza Deals With Extra Mozzarella Cheese

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.