Mcflurry Salted Caramel + Boost + Pocky

Assalamualaikum and hai.



Kalau mekdi ada menu ice cream baru je confirm excited nak cuba. Kali ni perasa salted caramel pulak. Memang berpusu pusu I tengok orang nak cuba ice cream perisa baru ni. I memang suka caramel kalau boleh semua jenis coffe, ice cream, kek nak perisa caramel. Tapi salted caramel ni mungkin sebab ada perkataan salted depan dia, bila rasa ice cream ni I tak suka. Rasa masin. hahahha serius tak suka tak pernah makan ice cream tak habis tapi kali ni I offer Aiman tolong habiskan.


Tak boleh nak telan sebab tak sedap. Masin ! Atas dia ada taburan macam nestum tu sedap tapi bila terlebih ambil salted caramel tu jadi macam eiii no no tak nak dah. Siapa yang dah pernah rasa dan suka dengan salted caramel mcdonald ni?




My first Boost Juice hahahah dah lama teringin nak rasa baru harini dapat merasa. I pilih perisa All Berry Bang sebab itu antara flavor yang popular. Campuran blueberry, strawberry, rapsberry, apple juice, strawberry yougurt. Sedap ! Lepas ni boleh la cuba perisa lain pulak.





Ini pulak ialah Pocky perisa mango. Memang I tak pernah nampak kat Malaysia. kalau ada jual mana mana tolong bagitau sebab sedap ! Bau mangga dia wangi gila. Kawan office I bagi sebab dia baru balik dari Thailand. Bila bukak pek dia satu office dapat bau hahahah ok itu tipu tapi bau dia memang kuat dan wangi. 




5 comments

  1. Belum dapat rasa lagi salted caramel mcD haha, tapi salted caramel ni tak semua boleh master lol. Salted ni bukan tujuan kasi masin, tapi nak balance flavour je: sebab caramel manis, so kena tone down ngun salt.. and at the same time boleh bring out flavour caramel (so that caramel tu bukan taste manis semata).

    tapi kalau dh terlebih garam tu memang kecewa la hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. huarghh baru tau macam tu. Tapi tu la masin tau yang I punya tak sedap dan tak boleh telan langsung hahaha.beria je harapan menggunung konon sedap

      Delete
  2. yang salted caramel sundae, bagi saya sedap..suka kombinasi manis sundae & masin caramel

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la ada yang suka ada yang tak. I suka sangat karamel tapi yang ni serius tak boleh go haha

      Delete
  3. ooohemgi yang Salted Caramel tu ooohemgi..!! dapnye tolongla Mekdi jangan stop lagi..

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.