Balik Kampung yeay !

Assalamualaikum and hai.





a. Where do you celebrate Raya this year? 

Tahun ni raya di JB jeeee. Eh tak, 1 Syawal raya kat JB, 7 Syawal nanti baru balik Perak yeayyy ! Tahun pertama tak beraya 1 Syawal di Perak. Sedih. Raya dengan suami je kat JB ni.


b. List down your "balik kampung" essentials. 

My balik kampung essentials dalam satu gambar ! haha

+ Baju raya, tudung raya, stokin raya, semua raya (yeay!)
+ First Aid kit. Penting untuk emergency ! Jb-Perak jauh tau lebih baik sediakan segala ubat-ubatan yang perlu.
+ Skincare and Makeup. Skincare memang sangat penting setiap hari setiap masa. Makeup bila lagi nak glamour kalau bukan masa raya !
+ Powerbank. Penting untuk nyawa handphone. Buatnya terperangkap dalam jem, atau pun pergi beraya rumah saudara mara bateri dah nazak. Penyelamat.
+ Sampul raya untuk anak ikan buah-buahan. 

 c. What would you like to buy on Lazada’s platform to bring along for "balik kampung"? 



Paling penting ! Apa guna dah siap semua baju, barang-barang nak balik kampung tuptup kereta tak sihat. Sebelum balik kampung check minyak hitam, petrol, angin tayar, lampu kereta dan semua berkaitan kenderaan nak balik kampung. Semua kena check dan semua kena sediakan. Pastikan kenderaan berada dalam keadaan baik. Nak balik kampung mesti la nak seronok seronok, tak nak laa pekara buruk terjadikan. Lebih baik bersedia dari buat endah tak endah je. Minyak enjin dari Lazada ni lebih murah berbanding kat luar jadi memang I recommend kat suami beli kat sini je. Kalau nak tengok jenis minyak yang lain boleh klik SINI




Nyawa untuk handphone I hahaha. Senang kalau ada benda ni dalam kereta. Super fast car charger. Kalau tersangkut dalam jem ke senang cucuk je handphone kat sini. Produk ni pun nampak cantik dan moden sesuai betul dengan jiwa I hahaha. Ada dua tempat usb cukup la untuk I dengan Aiman. Harga pun murah memang semua orang patut ada satu dalam kereta. Klik SINI kalau nak tahu lebih mendalam mengenai produk ini. 



Luggage pun kalau boleh nak beli yang besar, banyak ruang, dan tahan. Bila I tengok pilihan luggage kat Lazada rambang mata ! Banyak yang cantik-cantik. Nak balik beraya mesti la bawak barang banyak. Ambil kesempatan beli luggage baru yang cantik ni. Pilihan warna luggage macam dalam gambar pun banyak yang penting harga berbaloi. Klik SINI kalau nak tengok yang lain-lain. 




I paling suka beg jenis macam ni. Kecil dan boleh sumbat macam-macam. Senang nak organize beg ni nak letak barang apa, beg lagi satu untuk barang apa. Lebih kemas dan senang nak cari barang ! Nak letak macam-macam pun senang. Warna pink dia memang warna fav I. Kalau tengok beg ni ruang dia banyak dan compartment pun banyak.  Klik SINI kalau nak tengok lebih banyak beg jenis macam ni.



Banyak sangat barang tengah sales di Lazada sekarang sebab Lazada sedang mengadakan Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale dari 19May sehingga 30 june 2017. Jadi sempat lagi nak shopping barang di Lazada. Jangan lepaskan peluang okay. Potongan harga sehingga 90% pulak tu. Rambang mata !

4 comments

  1. Powerbank memang sungguh lah penting!! Ke mana saja wajib bawa tu. Kalau terlupa rasa tak boleh eh. Susah hati. Hihi.

    Salam Eidulfitri Airah dan husband. Siqah tahun depan giliran beraya di Muar =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setujuuu kalau bwak powerbank tapi tak charge powerbank rasa macam ergghh hahahah selamat hari raya jugak siqah. Nanti boleh la singgah jb

      Delete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.