assalamualaikum and hai


baru lepas lunch ni teringat pulak time study dulu. kalau masa study malam malam tu confirm lapar mulut rasa nak mengunyah je. memang kalau bab bab guna otak ni buat perut rasa lapar je hahaha so haritu sebelum final exam I beli la Sambel Rerama Hijau ni sebab tergoda dengan review dia kat twitter. dah la tengah study lepastu lapar memang senang tergoda.


I pun apa lagi save number and terus order. excited la tunggu barang sampai.





bahan utama dia mestila daun rerama kan nama pun sambal rerama. daun rerama ni memang banyak sangat khasiat. I kenal daun rerama ni pun sebab ayah cari pokok dia untuk buat ubat. antara khasiat dia boleh merawat berbagai jenis penyakit seperti SLE, thyroid, darah tinggi , etc. jadi apa salahnya kita cari ikhtiar untuk merawat penyakit yang kita ada kan. dengan izin Allah insha Allah berkesan.


I order dua botol sambal ni, satu untuk Aiman kat johor nun. senang dia nak makan bila bila masa lagi lagi bangun tidur dah ready je tinggal pilih nak makan dengan roti, nasi or apa-apa pun boleh, lagi satu botol untuk I kat Penang ni of course. selalu kelaparan teruk time study !



packaging guna kotak 




sambal rerama hijau ni insha Allah tak pecah walaupun dalam botol kaca tapi dah dibalut dengan selamat.




sambal dia warna hijau mungkin dari warna daun rerama hijau ni. rasa pedas yang sedap ! pedas dia tinggi sikit dari tahap sederhana. hahahah faham tak. tapi okay je pedas dia. I selalu makan dengan roti. senang dan cepat. nak pergi kelas sapu kat roti then ngap je. botol dia pun besar and tahan lama. I dalam 3 minggu jugak la kat kamsis, tak ada peti so simpan di tempat yang tak panas. lepas dah balik rumah ada peti ais simpan dalam peti pulak.






dibuat oleh Huczens Resources. korang boleh check facebook diaorang ' Sambel Rerama Hijau Meletoop' or check number telifon diaorang kat gambar atas ni. gambar pun background notes study nak final exam hewhew



bahan bahan yang digunakan seperti cili hijau, bawang merah and lain lain. kalau korang nak try boleh contact number dalam gambar di atas. sambal ready made, sedap, ringkas, senang terus makan je. harga dia tak silap I dalam rm25 sebotol tak termasuk postage.







sambel rerama hijau 'meletoop'

assalamualaikum and hai everyone



finally yes! I nak mintak maaf lambat sangat umum pemenang Preloved Giveaway oleh AA. I busy sangat dengan majlis kawin, bercuti lagi haha so here we go. In sha Allah I dah buat yang terbaik dalam cabutan untuk memilih pemenang.





PEMENANG PERTAMA 
NO 29 - http://satupermata.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html


PEMENANG KE DUA
NO 5 - http://nuratiqahnajihah.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-by-aa.html


 PEMENANG KE TIGA
NO 24 - http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html


tahniah kepada pemenang. yang tak menang jangan kecewa in Sha Allah next time kiteorang buat giveaway lain pulak okay and terima kasih sangat sudi join. next giveaway jangan lupa join sekali tau. kepada pemenang, sila sent detail seperti nama, alamat, no telifon, dan link penyertaan kepada lyf3asss@gmail.com.


nota kepada pemenang. sila sent butiran anda dalam tempoh seminggu dari post ini. 



pemenang Preloved Giveaway oleh AA

hai. I dah update senarai peserta yang join giveaway. lemme know if blog korang tak ada dalam senarai or anything okay :)



1. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
2. http://airitanaka.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
3. http://mellyacrayola.blogspot.com/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa-13122016.html
4. https://unnianje.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
5. http://nuratiqahnajihah.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-by-aa.html
6. http://nfhuzairi.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
7. http://thezofiroh.blogspot.com/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
8. http://akulengluigojes.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
9. http://frrhnd.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
10. http://kasihkuamani.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
11. http://adna2029.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
12. http://presntisgift.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
13. https://athibe.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
14. http://pululudreams.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
15. http://www.huhahuhajerr.com/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
16. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
17. http://missobsesi.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
18. http://akufarrah65.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html (tak jumpa entry)
19. http://jombercontest.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
20. https://kanvasdakwat.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
21. http://penggaliilmudunia.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
22. http://solehahgirlz.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
23. http://littlesnorlax.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
24. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
25. http://muffincokelatcinta.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
26. http://beehaazman19.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
27. https://azraq-hydrangea.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-by-aa.html
28. https://penselduabee.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
29. http://satupermata.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
30. https://nnizati.blogspot.my/2016/11/preloved-giveaway-oleh-aa.html
31. http://www.sheilainspire.com/2016/12/preloved-giveaway-oleh-aa.html
32. http://www.sayidahnapisah.com/2016/12/preloved-giveaway-oleh-aa.html
33.http://ftndiana.blogspot.my/2016/12/preloved-giveaway-oleh-aa.html
34. http://nonasani.blogspot.my/2016/12/preloved-giveaway-oleh-aa.html
35. http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2016/12/preloved-giveaway-oleh-aa.html















senarai peserta giveaway *new update !

assalamualaikum


entry lama baru nak up. gambar semua dah siap edit, dah masuk laptop tapi entry tak ada lagi. punya la busy menyiapkan goodies bag, kemas rumah ni pun tak habis lagi. nak update senarai yang join giveaway pun separuh jalan. maafkan sayaaa.. 





so harini nak update cerita Trolls berzaman punya movie ! walaupun dah lama still nak update jugak sebab movie Trolls ni comel gila tau tak. I dengan Aiman excited dua orang tengok Trolls ni. sama sama excited dengan anak orang sebelah. Trolls ni merupakan satu makluk yang ceria, suka menyanyi and warna warna. adorable ! cerita dia bermula bila perkampungan tempat tinggal gergasi ni ada festival yang wajib setiap tahun. setiap gergasi kena makan makhluk Trolls ni untuk membuat gergasi gergasi ni ceria. kalau tak makan Trolls tak ceria.


Trolls ni kena la selamatkan kaum dyorang dari kena makan dengan gergasi. nak menyorok dari gergasi tu pun macam macam benda jadi. kalau korang dah tengok cerita Trolls ni mesti tau kan jalan cerita dia macam mana. for me lima bintang ! suka tengok dyorang menyanyi and ceria je. start Princess Poppy buat party besar besaran and time tu memang gergasi tengah mencari makhluk Trolls ni la gergasi tau tempat menyorok makhluk Trolls. jadi Princess Poppy rasa bertanggungjawab nak cari semula kawan kawan dia yang telah diculik oleh gergasi time party tu. tu je nanti tengok sendiri okay


princess poppy


Trolls



tarikh pun dah lama baru nak buat post hahaha



sebelum movie start sempat makan fav tart telur





makanan ni sumpah sedap! tak ingat apa nama kedai dia tapi memang ada dalam Aeon yang aku pernah pergi. selalu try ayam xxl dia pun sedap ! bila nampak orang lain try makan ni I pun nak try jugak and tak mengecewakan pun rasa dia. tauhu putih tu lembutttttttt. tak silap kedai ni jual street food dari Hong Kong. yummy


paling redha layan craving I <3


air mangga (ig @abgmgga )

ni Air Mangga Abang Mangga. haritu tak sengaja tengok ig @Ipohcityawesome. nampak gambar air ni macam sedap je. terus ajak Aiman pergi try. dia ada dua kedai tak silap I and I pergi yang area Meru Ipoh. kedai dia betul betul depan butik Qaseh, area pintu Mydin Meru. rasa dia not bad. manis, rasa mangga tapi service kureng sikit. buat pelanggan tunggu boleh pulak sembang dengan orang sebelah. lepastu tak senyum langsung ! mentang2 lelaki yang beli -.- cakap rasa air mangga semanis senyuman abang. senyuman abang pun pahit.......... hahahha untuk saiz besar rm5.00 and saiz kecil rm3.50


kalau korang yang berminat nak jejalan Ipoh ke satu Perak ke boleh check  ig @ipohcityawesome sebab banyak update tempat menarik kat Perak, event, makanan best dan macam macam lagi



trolls movie review dan abang mangga

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.